Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12295
Назва: Теоретико-методологічні аспекти публічного управління та адміністрування
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Ключові слова: публічне управління
державне управління
муніципальне управління
адміністративний менеджмент
Дата публікації: 17-жов-2019
Видавництво: Львів : ЛНУ імені Івана Франка
Бібліографічний опис: Богашко О. Л. Теоретико-методологічні аспекти публічного управління та адміністрування / О. Л. Богашко // Сучасна парадигма публічного управління : Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції / За наук. ред. к.е.н., доцента Стасишина А. В. – Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 17–18 жовтня 2019 р. – Львів, 2019. – С. 180–183.
Серія/номер: УДК;351.711
Короткий огляд (реферат): Публічне управління як самостійна галузь дослідження є відносно новою для України наукою. В поширеній інтерпретації публічне управління (public administration), або ж «державне і муніципальне управління» – це наукова дисципліна, що має свої пов’язані, але відносно автономні дослідницькі області: державний менеджмент (public management), тобто операційні та адміністративні аспекти функціонування державних органів, включаючи державну службу; аналітику державних програм і політик (public policy), включаючи стратегічне планування, оцінку регулюючого впливу; взаємодію держави і громадян (public affairs), включаючи лобізм і відносини бізнесу з державними і муніципальними органами (government relations, GR). У цьому сенсі публічне управління можна визначити як систему кооперації державних, муніципальних, некомерційних і змішаних структур, покликану забезпечити задоволення суспільних інтересів і рішення колективних проблем. Публічне управління, об’єднуючи діяльність державних, муніципальних, неурядових (некомерційних) організацій, фактично являє суспільно-державну систему реалізації загальнонаціональних і місцевих інтересів і виробництва суспільних благ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12295
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Teoretyko_metodolohichni.pdf1,2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.