Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3365
Назва: Педагогічна та просвітницька діяльність Павла Гнатовича Житецького (1837–1911)
Автори: Ісаченко, Вікторія Павлівна
Ключові слова: П. Житецький
педагогічна та просвітницька діяльність
національна школа
українізація освіти
етнографічні дослідження
Дата публікації: 23-кві-2015
Видавництво: Науковий світ
Бібліографічний опис: Ісаченко В. П. Педагогічна та просвітницька діяльність Павла Гнатовича Житецького (1837–1911) : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. пед. наук : спец. 13.00.01 «Загальна педагогіка та історія педагогіки» / В. Ісаченко. – Умань, 2015. – 22 с.
Серія/номер: УДК 37 (09) (477);
Короткий огляд (реферат): У роботі наведено теоретичне узагальнення і новий підхід до вирішення важливого й актуального завдання, що виявляється у розкритті змісту і спрямованості педагогічної та просвітницької діяльності Павла Гнатовича Житецького задля відтворення та актуалізації розвитку національної педагогічної думки в Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Вперше на основі всебічного ретроспективного аналізу проблеми дослідження визначено основні чинники, що сприяли формуванню світоглядних переконань і життєвих цінностей П. Житецького (соціально-політичні; родинне виховання; освітні; соціально-культурні; науково-педагогічні); обґрунтовано основні етапи педагогічної та просвітницької діяльності педагога в контексті національно-просвітницького руху в Україні впродовж другої половини ХІХ – початку ХХ ст.; розкрито загальнопедагогічні погляди та ідеї у творчій спадщині П. Житецького. Удосконалено наукові уявлення про дати, місця, причини службових переміщень П. Житецького під час учительської та викладацької роботи; уточнено періодизацію становлення П. Житецького як просвітника, громадського діяча, науковця. До наукового обігу введено маловідомі та раніше невідомі архівні документи, що дало можливість розширити знання про творчу спадщину П. Житецького, його педагогічну і просвітницьку діяльність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3365
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_Isachenko.rtf2,94 MBRTFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.