Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4989
Назва: Психологічний дебрифінг як форма кризової інтервенції
Автори: Гичко, Юлія Володимирівна
Ключові слова: психологічний дебрифінг кризова інтервенція
Дата публікації: 17-кві-2015
Видавництво: ВПЦ "Візаві"
Бібліографічний опис: Гичко Ю. В. Психологічний дебрифінг як форма кризової інтервенції. / Ю. В. Гичко // Проблеми та перспективи педагогічної науки і практики в сучасних умовах: матеріали VIII Всеукраїнської наукової конференції студентів та молодих науковців, 17 квітня 2015 р. // [ред. кол.: Сокирська В. В. (гол.ред.) та інші]. –Умань: 2015. – С. 21–23.
Короткий огляд (реферат): психологічний дебрифінг- це форма кризової інтервенції, особливим чином організоване обговорення у групах людей, що спільно пережили стресову, кризову подію. Метою групового обговорення є мінімізація психологічних страждань. Вона визначає і завдання дебрифінгу: «опрацьовування» негативних вражень, реакцій і відчуттів; когнітивна організація досвіду, що переживається (усвідомлення травматичної події, реакцій і симптомів, які її супроводжують і нею викликані); зниження індивідуальної та групової напруги; зменшення уявлень про унікальність і патологічність власних відчуттів і реакцій; нормалізація самопочуття (поява можливості обговорити кризову ситуацію та поділитися один з одним своїми переживаннями); мобілізація внутрішніх і зовнішніх ресурсів і посилення групової підтримки, солідарності та розуміння; підготовка до переживання тих симптомів або реакцій, які можуть виникнути через декілька днів чи тижнів; визначення засобів подальшої допомоги та інформування учасників групової дискусії, куди і до кого можна звернутися у разі потреби.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/4989
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Psyhologichnuj_dubryfing_yak_forma_kryzovoi_intervencii.pdf278,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.