Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5783
Назва: Міжнародна мова "есперанто" як засіб спілкування багатомовного людства
Автори: Клименко, Юлія Анатоліївна
Ключові слова: есперанто, міжнародна мова, есперанто-рух.
Дата публікації: 2016
Видавництво: Південна фундація педагогіки
Бібліографічний опис: Клименко Ю. А. Міжнародна мова есперанто як засіб спілкування багатомовного людства / Ю. А. Клименко // Сучасні наукові дослідження у психології та педагогіці – прогрес майбутнього : Збірник наукових робіт учасників Міжнародної науково-практичної конференції (20-21 травня 2016 р., м. Одеса). – – Одеса : ГО «Південна фундація педагогіки», 2016. – 104 с. – С. 56–58.
Короткий огляд (реферат): Есперанто (есп. esperanto – “що сподівається”) – міжнародна мова, створена польським лікарем і поліглотом Людовиком Лазарем Заменгофом в 1887 р. на основі поширених європейських мов, інтернаціональної лексики. Вживається есперанто в міжнародному спілкуванні, має на меті створення прямих і рівних можливостей для кожної людини в міжнародних відносинах. Есперанто має на меті створення безпосередніх і рівних можливостей для кожної людини в міжнародних відносинах, оскільки ні для кого з них ця штучно створена мова не є рідною. Правда, сьогодні вже є певна кількість людей – вроджених есперантистів, для яких есперанто є рідною мовою: ті, чиї батьки говорять між собою мовою есперанто, через незнання мови один одного або ж навіть як прояв поваги до мови. Серед видатних носіїв есперанто: Джордж Сорос – провідний світовий фінансист і меценат, Даніель Бове – лауреат Нобелівської премії та ін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5783
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mizhnarodna_mova_esperanto_yak_zasib_spilkuvannia_bagatomovnogo_liudstva_pdf..pdf275,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.