Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6538
Назва: ДИДАКТИЧНІ ВИМОГИ ДО СИТУАЦІЙНИХ ЗАВДАНЬ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ
Автори: Осадченко, Інна Іванівна
Ключові слова: дидактичні вимоги, професійна підготовка, майбутні учителі початкової школи, технології навчання, технологія ситуаційного навчання, технологія інтерактивного навчання, ситуаційні завдання.
Дата публікації: 2015
Серія/номер: ;УДК: 371.134+378.147+372
Короткий огляд (реферат): У статті на основі аналізу наукових джерел та емпіричного матеріалу виокремлено та схарактеризовано дидактичні вимоги до ситуаційних завдань у підготовці майбутніх учителів початкової школи. Констатовано, що ефективне формулювання ситуаційних завдань потребує від викладача дотримання таких дидактичних умов: передбачення чіткої відповідності матеріалу ситуаційного завдання змісту тієї дисципліни, що вивчається, з орієнтацією на навчальні цілі та стимулювання студентського інтересу, на поглиблення і покращення засвоєння навчального матеріалу, а отже, формування кваліфікованих майбутніх учителів початкової школи; відповідності ситуаційного завдання меті та формі навчального заняття; ретельного вибору виду педагогічної ситуації для відповідного виду ситуаційного завдання; формулювання ситуаційного завдання з урахуванням визначених характеристик, а також дотримуючись; використання необхідних відомостей з офіційних джерел, статистичної інформації, місцевого матеріалу; орієнтації на дискусійність ситуаційних завдань з обов’язковим передбаченням обґрунтованих альтернатив у прийнятті рішень щодо розв’язання педагогічних ситуацій.
Опис: 14. Осадченко І. І. Дидактичні вимоги до ситуаційних завдань у підготовці майбутніх учителів початкової школи / Інна Осадченко // Вісник Черкаського університету. Сер. : Педагогічні науки. – Черкаси, 2015. – Вип. 28 (361). – С. 30–36.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/6538
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ст_Осадченко_Дид_вимоги_до_ситуац_завд....PDF431,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.