Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7045
Назва: СОЦІАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ: ПОГЛЯД У МИНУЛЕ ТА ПЕРСПЕКТИВИ СЬОГОДЕННЯ
Автори: Кравченко, Оксана Олексіївна
Ключові слова: людина з інвалідністю
реабілітація
середовище
туризм
Дата публікації: 12-тра-2017
Бібліографічний опис: Загальна мета Конвенції ООН про права інвалідів полягає в заохоченні, захисті й забезпеченні повного й рівного здійснення всіма особами з інвалідністю всіх прав людини й основоположних свобод, а також у заохоченні поважання притаманного їм достоїнства. Ця мета є показником, основним критерієм з визначення соціального добробуту тієї чи іншої країни. Водночас для реалізації мети Конвенції кожна держава намагається створити ефективну систему соціальної роботи.
Короткий огляд (реферат): У статті з’ясовано сутність поняття «соціальна реабілітація», схарактеризовано вітчизняний досвід у галузі соціальної реабілітації людей з інвалідністю, визначено перспективні шляхи соціальної реабілітації на сучасному етапі. Встановлено, що соціальна реабілітація зорієнтована на відновлення соціальної значущості людини у суспільстві, сімейному оточенні, а особливо, на особистісному рівні. Цьому сприяють активні соціальні зв’язки, соціальна комунікація, можливість активного пізнання оточуючого середовища, соціальної інтеграції як альтернатива позбавлення відчуття соціальної ізоляції. Одним із видів соціальної реабілітації, що вміщує всі перераховані особливості, є інклюзивний туризм – це сучасний вид туризму, який дозволяє включити в туристичну діяльність будь-яку людину, незалежно від її фізичних можливостей, з урахуванням особливостей її фізично-психологічного стану і розглядається він, насамперед, як потужний засіб активної реабілітації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7045
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кравченко_О.О._стаття.pdf350,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.