Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7672
Назва: До історії започаткування та розвитку есперанто-просвіти в Україні
Автори: Клименко, Юлія Анатоліївна
Ключові слова: есперанто, есперанто-рух, есперанто-просвіта, есперанто-курси, гуртки, лекції, доповіді, консультації, освітньо-просвітницька діяльність есперантистів.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Збірник наукових праць «Педагогічні науки». Херсон
Бібліографічний опис: 2. Клименко Ю. А. До історії започаткування та розвитку есперанто-просвіти в Україні / Ю. А. Клименко // Збірник наукових праць «Педагогічні науки». Херсон – 2017. – № 75. – С. 44 – 50.
Серія/номер: УДК 37(09)(477);
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено історію започаткування та розвитку есперанто-просвіти в Україні у 20-х – на початку 30-х років ХХ століття. Есперанто-рух – це об’єднана спільністю цілей, духовною і матеріальною культурою група (поділена за місцем розташування і за регіонами), яка спілкується міжнародною мовою есперанто. На окремих етапах розвитку досліджуваного феномену мета освітньо-просвітницької діяльності есперантистів залежно від суспільно-політичної ситуації змінювалася – від популяризації мови есперанто на перших етапах до практичного використання есперанто як засобу міжнародного спілкування. Автором з’ясовано, що незважаючи на ключову спрямованість есперанто-руху в той чи той період, освітньо-просвітницьку діяльність організовували переважно через різноманітні організаційні форми: есперанто-курси, гуртки, лекції, доповіді, консультації, школи, технікуми, вищі навчальні заклади та інші педагогічні форми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7672
ISSN: 2413-1865
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
do_istorii_zapochatkuvannia_esperanto_prosvity_pdf..pdf398,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.