Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7678
Назва: Методичне забезпечення просвітницької діяльності вітчизняних есперантистів: до історії питання
Автори: Клименко, Юлія Анатоліївна
Ключові слова: есперанто, міжнародна мова, есперанто-рух, есперантисти, освітньо-просвітницька діяльність, методичне забезпечення.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Луцьк : СНУ імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Клименко Ю. А. Методичне забезпечення просвітницької діяльності вітчизняних есперантистів: до історії питання / Ю. А. Клименко // Педагогічний часопис Волині: науковий журнал. – Луцьк : СНУ імені Лесі Українки, 2017. - №2 (5). – 163 с.
Серія/номер: УДК 37 (09) (477);
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено історію становлення, розвитку та методичне забезпечення просвітницької діяльності вітчизняних есперантистів у кінці ХІХ – 30-х роках ХХ століття. Есперанто – міжнародна мова, створена польським лікарем і поліглотом Людовиком Лазарем Заменгофом в 1887 р. на основі поширених європейських мов, інтернаціональної лексики. Вживається есперанто в міжнародному спілкуванні, має на меті створення прямих і рівних можливостей для кожної людини в міжнародних відносинах. Есперанто – це одна з умов духовного єднання людства, спосіб професійної консолідації учених світу. Його унікальна функція полягає в забезпеченні оптимального поєднання інтернаціональних і національних тенденцій і процесів розвитку культур народів і націй. Освітньо-просвітницька діяльність есперантистів у різноманітних організаційних формах (есперанто-курси, гуртки, лекції, доповіді, консультації школи, технікуми, вищі навчальні заклади та інші педагогічні форми), мала за мету, насамперед – повсюдне поширення есперанто як засобу міжнародного зв’язку. Встановлено основні напрями методичного забезпечення та вироблення методики вивчення міжнародної мови: розвиток педагогічної есперанто-періодики, підготовка та видання навчальної літератури (підручники, посібники, словники), вироблення методики вивчення міжнародної мови тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/7678
ISSN: 2415-8143
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metodychne_zabezpechennia_prosvitnytskoi_diyalnosti_vitchyznianyh_esperantystiv_pdf..pdf356,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.