Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10493
Назва: Національна пам’ять і менталітет в інформаційній війні
Автори: Чорномаз, Богдан Данилович
Ключові слова: інформаційна війна
школа «Нові історики»
історична пам’ять
менталітет
агресія
асиміляція
русифікація
психологічні подразники
Дата публікації: 2018
Видавництво: Науково-дослідний центр «Лукомор’є»
Бібліографічний опис: Чорномаз Б. Д. Національна пам’ять і менталітет в інформаційній війні / Богдан Данилович Чорномаз // Емінак: науковий щоквартальник / Богдан Данилович Чорномаз. – Київ-Миколаїв: Науково-дослідний центр «Лукомор’є», 2018. – С. 79–86.
Серія/номер: УДК;94(477):32.019.5
Короткий огляд (реферат): Автор концентрує увагу на тому, що Україна на даний час знаходиться у стані гібридної війни. Оскільки складовою гібридної агресії є агресія інформаційна, то цьому аспекту російсько-українського протистояння приділена особлива увага. Автор переконливо доводить, що головною ціллю російської інформаційної агресії є українська історична пам’ять, яка є складовою формування українського менталітету. У статті сказано про ступінь наукового розпрацювання теми української ментальності. Подаються назви опублікованих праць, які з’явились серед українських наукових і депонованих видань. На конкретному прикладі автор дослідив особливості технологій, які застосовує Росія для просування інформаційної агресії проти України. Автор звертає увагу на те, що українські історики розцінюють історичну пам’ять як інформаційну зброю довготривалої та сповільненої дії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10493
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
document (1).pdf227 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.