Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10818
Назва: Періодизація розвитку професійної підготовки майбутніх економістів у закладах вищої освіти України
Автори: Кірдан, Олександр Петрович
Ключові слова: майбутні економісти
критерії періодизації
розвиток професійної підготовки
заклади вищої освіти
Дата публікації: 2019
Видавництво: КНУ
Бібліографічний опис: Кірдан О.П. Періодизація розвитку професійної підготовки майбутніх економістів у закладах вищої освіти України / О.П. Кірдан // Педагогіка формування творчої особистості у вищій та загальноосвітній школах: зб. наук. пр. / [редкол.: А.В. Сущенко (голов. ред.) та ін.]. Запоріжжя : КПУ, 2018. – Вип. 61. С. 74-78.
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено обґрунтуванню періодизації розвитку професійної підготовки майбутніх економістів у закладах вищої освіти України ХІХ – початку ХХІ ст. Відзначено, що у наукових дослідженнях вітчизняних учених схарактеризовано різноманітні аспекти професійної підготовки майбутніх економістів, окреслено основні підходи до періодизації розвитку системи освіти України. Для досягнення мети статті використано комплекс загальнонаукових (історичний, ретроспективний, хронологічний аналіз, синтез, узагальнення) та спеціальних історичних методів педагогічного дослідження (метод періодизації /діахронний та конструктивно-генетичний). На основі обґрунтування критеріїв (особливості становлення та розвитку вищої економічної освіти під впливом сутнісних рис технологічного укладу; соціально-політичних, суспільно-історичних та економічних детермінант; державної освітньої політики; законодавче та нормативно-правове забезпечення професійної підготовки майбутніх економістів; організаційне, теоретичне та методичне забезпечення професійної підготовки майбутніх економістів у закладах вищої освіти, що змінювалося кількісно та якісно) виокремлено та схарактеризовано п’ять періодів розвитку професійної підготовки майбутніх економістів у закладах вищої освіти України: перший (1805–1905 рр.) зародження професійної економічної підготовки; другий (1906–1920 рр.) становлення професійної економічної підготовки у профільних та різногалузевих закладах вищої освіти; третій (1920–1990 рр.) уніфікації професійної економічної підготовки у закладах вищої освіти; четвертий (1991–2015 рр.) модернізації професійної підготовки майбутніх економістів у закладах вищої освіти України та п’ятий період (2015 р. й до нині) трансформування професійної підготовки здобувачів вищої освіти з економічних спеціальностей. У межах виокремлених періодів вказано тенденції та особливості розвитку професійної підготовки майбутніх економістів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10818
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kirdan_83.pdf402,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.