Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10935
Назва: Загальнофілософські підходи до формування екологічної культури майбутніх учителів природничих дисциплін
Автори: Гончарук, Віталій Володимирович
Ключові слова: екологічне виховання
екологічно зорієнтована свідомість
студенти природничих спеціальностей
екологічна освіта
екологічний світогляд
екологічна культура
екологічні переконання
екологічні цінності
Дата публікації: 22-кві-2018
Видавництво: ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Гончарук В. В. Загальнофілософські підходи до формування екологічної культури майбутніх учителів природничих дисциплін // Проблеми підготовки сучасного вчителя: збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини / [ ред. кол.: Безлюдний О. І. (гол. ред.) та ін.]. – Умань: ВПЦ «Візаві», 2018. – Вип.17. – С. 41–47.
Серія/номер: УДК;378502/504-051
Короткий огляд (реферат): Одним із пріоритетних завдань перед державами світового співтовариства в цілому та перед Україною зокрема є формування екологічної культури особистості, яка охоплює екологічно зорієнтовану свідомість і поведінку. Мета дослідження полягає у розкритті загальнофілософських підходів до формування екологічної культури студентів у процесі їх професійної підготовки. Зроблено висновок, що цілісність екологічної культури студентів виявляється на трьох рівнях: особистісних цінностях; ментальності, традиціях, звичаях, історичному досвіді народу; релігійних і філософських системах. Вона передбачає постійне збагачення студентів екологічними знаннями, формування у них екологічних навичок і вироблення активної природоохоронної позиції у житті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10935
ISSN: 2307-4914
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.