Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11076
Назва: Вивчення прислів’їв і приказок на уроках української літератури у школі
Автори: Гончарук, Валентина Анатоліївна
Ключові слова: прислів'я
приказки
уроки української літератури
школа
Дата публікації: 21-лип-2019
Видавництво: МЦНД
Бібліографічний опис: Гончарук В. А. Вивчення прислів’їв і приказок на уроках української літератури у школі. Перспективи розвитку сучасної науки: матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 20–21 липня 2019 року. К.: МЦНД, 2019. С. 42–44.
Серія/номер: УДК;005
Короткий огляд (реферат): У шкільному курсі української літератури (розділ «Усна народна творчість») важливе місце має належати аналізу національно-культурних компонентів або т. зв. етнокультурознавчої лексики. У 5-му класі учні ознайомлюються з малими жанрами фольклору (тема «Прислів’я та приказки»). У цій темі розглядаються народні уявлення про довколишній світ та його оцінка у прислів’ях і приказках, показується краса слова і мудрість нашого народу. Вчителю належить так організувати роботу на уроці з вивчення прислів’їв і приказок, щоб учні усвідомили необхідність їх вивчення, записування від інших людей, розуміння їх значення, а також збагачували ними своє мовлення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11076
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vy`vchennya pry`sliv'yiv i pry`kazok na urokax ukrayins`koyi.PDF281,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.