Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11518
Назва: Категорія "готовність" в аспекті підготовки майбутнього вчителя-реабілітолога в умовах інклюзії
Автори: Чередник, Анна Анатоліївна
Ключові слова: готовність
підготовка
майбутній вчитель-реабілітолог
інклюзія
діти з особливими освітніми потребами
Дата публікації: 2019
Видавництво: Рівненський державний гуманітарний університет
Бібліографічний опис: Чередник А. А. Категорія «готовність» в аспекті підготовки майбутнього вчителя-реабілітолога в умовах інклюзії. Інноватика у вихованні. 2019. Вип. 10. С. 345-352.
Серія/номер: УДК;378.018.8:373.5.011.3-051:364-786
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито категорію «готовність» в аспекті підготовки майбутнього вчителя-реабілітолога в умовах інклюзії. Встановлено, що готовність до педагогічної діяльності розуміється як складне поєднання психічних особливостей і моральних якостей особистості, що складають основу установки майбутнього педагога на усвідомлення функцій педагогічної праці, професійних позицій, оптимальних способів діяльності; співвіднесення своїх здібностей з подоланням труднощів, що виникають під час вирішення професійних завдань і досягнення запланованих результатів. Виокремлено два основні підходи до характеристики поняття «готовність до діяльності»: функціональний (прояв індивідуальних якостей особистості, що забезпечують ефективність і високу результативність професійної діяльності) і особистісний (певний психічний стан індивіда). Готовність педагогів до роботи в умовах інклюзивного навчання розглядається через такі основні види: науково- теоретичний, психологічний, практичний, що узгоджується із методологічними підходами до визначення готовності, які умовно поділено на функціональний (стан психіки (установка), в якому активізуються такі психічні функції, як уміння мобілізувати психічні і фізичні ресурси), особистісний (прояв індивідуально- особистісних якостей, що формуються в результаті підготовки до певного виду діяльності) та особистісно-діяльнісний (динаміка змін у мотиваційній сфері особистості, формування в ній професійно значущих установок, зміна ціннісно- смислової структури світосприйняття особистості).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11518
ISSN: 2411-4553
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чередник стаття Рівне.pdf561,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.