Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11897
Назва: Когезійна модель зони передруйнування біля вершини міжфазної тріщини у точці зламу межі поділу матеріалів
Автори: Дудик, Михайло Володимирович
Решітник, Юлія Володимирівна
Ключові слова: міжфазна тріщина
когезійна модель
векторне рівняння Вінера-Гопфа
зона передруйнування
Дата публікації: жов-2019
Видавництво: Дніпро: ПП "Ліра ЛТД"
Бібліографічний опис: Дудик М., Решітник Ю. Когезійна модель зони передруйнування біля вершини міжфазної тріщини у точці зламу межі поділу матеріалів. Актуальні проблеми механіки суцільного середовища і міцності конструкцій: Тези доповідей Другої міжнародної науково-технічної конференції пам’яті академіка НАН України В.І. Моссаковського (до сторіччя від дня народження). Дніпро: ПП "Ліра ЛТД", 2019. С. 87.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто задачу про розрахунок параметрів зони передруйнування у з’єднувальному матеріалі біля вершини міжфазної тріщини, що виходить з кутової точки ламаної межі поділу, з використанням для напружень притаманної когезійній моделі квадратичної умови передруйнування. Задача зведена до векторного рівняння Вінера-Гопфа з матричним коефіцієнтом, який не допускає точну факторизацію у замкнутій аналітичній формі. Подаючи матричний коефіцієнт у вигляді суми двох матриць, одна з яких відповідає рівнянню Вінера-Гопфа аналогічної задачі про когезійну зону в кінці тріщини на плоскій межі поділу і факторизується за допомогою формул Храпкова, а стосовно іншої передбачається малість порівняно з першою матрицею, розвинуто метод наближеного розв’язання вихідного рівняння задачі та у першому наближенні теорії збурень знайдено рівняння для розрахунку довжини зони передруйнування, фазового кута навантаження в ній і розкриття тріщини в її вершині.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11897
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2019.VIM-100 (Дніпро,Х) - 2.pdf314,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.