Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11898
Назва: Модель міжфазної тріщини зі співрозмірними зонами передруйнування і контакту берегів
Автори: Дудик, Михайло Володимирович
Ключові слова: міжфазна тріщина
зона передруйнування
контакт берегів
векторне рівняння Вінера-Гопфа
Дата публікації: жов-2019
Видавництво: Дніпро: ПП "Ліра ЛТД", 2019
Бібліографічний опис: Дудик М. Модель міжфазної тріщини зі співрозмірними зонами передруйнування і контакту берегів. Актуальні проблеми механіки суцільного середовища і міцності конструкцій: Тези доповідей Другої міжнародної науково-технічної конференції пам’яті академіка НАН України В.І. Моссаковського (до сторіччя від дня народження). Дніпро: ПП "Ліра ЛТД", 2019. С. 86.
Короткий огляд (реферат): В умовах плоскої деформації розглянуто модель тріщини на плоскій межі поділу двох різних однорідних ізотропних матеріалів, яка передбачає існування в околі її вершини області контакту берегів, взаємодіючих за законом сухого тертя, та вузької бічної зони передруйнування у менш тріщиностійкому матеріалі композитного з'єднання. Відповідно до моделі Леонова – Панасюка зону передруйнування подано лінією розриву нормального переміщення, на якій нормальне напруження дорівнює опору відриву матеріалу. Припускаючи співрозмірність зони передруйнування і контактної зони та їх малість порівняно з довжиною тріщини, за допомогою інтегрального перетворення Мелліна задача зведена до векторного рівняння Вінера – Гопфа. Розвинуто наближений метод розв’язання векторного рівняння Вінера – Гопфа, який використано для визначення розмірів обох зон та орієнтації зони передруйнування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11898
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2019.VIM-100 (Дніпро,Х) - 1.pdf314,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.