Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12033
Назва: ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПІДГОТОВКИ МЕНЕДЖЕРІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ
Автори: Попиченко, Світлана Сергіївна
Ключові слова: дошкільний заклад освіти
менеджер дошкільної освіти
психологічні аспекти
підготовка менеджерів
функції менеджера
управління
компетентності
психологічна модель
Дата публікації: 2018
Видавництво: Умань: Візаві
Бібліографічний опис: Попиченко С.С. ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПІДГОТОВКИ МЕНЕДЖЕРІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ. Проблеми підготовки сучасного вчителя : збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини / [ред. кол. : Безлюдний О. І. (гол. ред.) та ін.]. – Умань: Візаві. № 17. 2018. С.202-211.
Серія/номер: УДК;378:373.2.011.3-051] :005]] : 159.9
Короткий огляд (реферат): У статті розкритий науковий підхід до визначення понять менеджменту дошкільної освіти та менеджера дошкільного закладу освіти. Проаналізовані психологічні компоненти функцій керівників освітніх закладів. Розглянуті вимоги державного стандарту вищої освіти України до психологічної підготовки магістрів зі спеціальності 012 Дошкільна освіта. Визначені компетентності, знання, уміння й навички, необхідні для здійснення психологічної діяльності у дошкільному закладі освіти. Висвітлені результати анкетування вихователів та завідувачів дошкільних закладів освіти стосовно якостей менеджера, його іміджу, комунікативних здібностей, знань з управлінської діяльності, факторів, що впливають на ефективність педагогічної діяльності. Представлена психологічна модель менеджера дошкільної освіти, що включає такі складові, як здатність до планування та прийняття рішень; роботу з людськими ресурсами, організованість; комунікацію та навички спілкування; забезпечення психолого-педагогічного супроводу розвитку дітей та інші.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12033
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Попиченко pdf.pdf147,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.