Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12181
Назва: Глобальні тенденції розвитку міжнародної торгівлі та кон’юнктура світових ринків товарів і послуг
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Ключові слова: міжнародна торгівля
економіка
товари
послуги
торгова політика
глобалізація
електронна торгівля
експорт
Дата публікації: 11-кві-2019
Видавництво: Житомир : ЖДТУ
Бібліографічний опис: Богашко О. Л. Глобальні тенденції розвитку міжнародної торгівлі та кон’юнктура світових ринків товарів і послуг. Розвиток міжнародної торгівлі в умовах глобальних економічних дисбалансів : матеріали виступів Всеукраїнського форуму з проблем міжнародних економічних відносин (м. Житомир, 11 квітня 2019 року). Житомир : ЖДТУ, 2019. С. 27–30.
Серія/номер: УДК;339.5:339.9
Короткий огляд (реферат): Міжнародна торгівля – система міжнародних товарно-грошових відносин, що складається з зовнішньої торгівлі всіх країн світу. Сучасний стан світової торгівлі та кон’юнктури світових ринків товарів і послуг обумовлений численними факторами, включаючи рівень розвитку матеріального виробництва й сфери послуг, фінансової, інформаційної та транспортної інфраструктури, а також соціально-політичними процесами в різних державах. Крім того, на світову ринкову кон’юнктуру впливає рівень сформованих торгово-економічних відносин між країнами та їх інтеграційними блоками. На наш погляд, основними чинниками успішної міжнародної торгівлі є відкриття та розширення ринків; спеціалізація і кооперування в міжнародному масштабі; вивезення капіталу, що стимулює зростання зовнішньої торгівлі та пов’язаний з поставками засобів виробництва для підприємств, що створюються за кордоном; демографічний фактор, який впливає на глобальну торгівлю за допомогою формування окремих порівняльних переваг країн і зростання попиту на імпортовану продукцію.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12181
ISBN: 978-966-683-519-5
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Hlobalni_tendentsii_roz.pdf10,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.