Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12447
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОсіпчук, Галина Валентинівна-
dc.date.accessioned2020-05-25T07:36:47Z-
dc.date.available2020-05-25T07:36:47Z-
dc.date.issued2019-12-
dc.identifier.citationОсіпчук Г.В. Вербалізація концепту ЇЖА в українських народних прикметах та пареміях. Актуальні проблеми філології та перекладознавства. 2019. Вип.18. С.44-47.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12447-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано особливості мовної репрезентації концепту ЇЖА в народних прикметах, приказках та прислів’ях. Окреслено коло дослідників, які займаються питаннями концептуальної лінгвістики, акцентовано увагу на внеску сучасних зарубіжних і вітчизняних науковців в означену проблему. Виявлено закономірності вербалізації концепту ЇЖА в українському фольклорі, встановлено їхні домінантні ознаки. Відзначено роль концепту ЇЖА як важливого текстотвірного чинника, що виконує змістову, стилістичну, емоційну й оцінну функції. Результати аналізу мовного матеріалу вказують на особливості традиційної української кухні. Концепт, представлений в повір’ях та пареміях, віддзеркалює етнічну специфіку поглядів на їжу, закономірно відтворює систему цінностей українського етносу.uk_UA
dc.publisherХмельницький національний університетuk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК;811.161.2ꞌ373 : 398(=161.2)9-
dc.relation.ispartofseriesDOI:;10.31891/2415-7929-2019-18-44-47-
dc.subjectкогнітивна лінгвістикаuk_UA
dc.subjectфольклорuk_UA
dc.subjectконцепт ЇЖАuk_UA
dc.subjectконцептуальна картина світуuk_UA
dc.subjectвербалізаціяuk_UA
dc.subjectнародна прикметаuk_UA
dc.subjectприказки, прислів’я – пареміїuk_UA
dc.titleВербалізація концепту ЇЖА в українських народних прикметах та пареміяхuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VERBALIZATION OF THE CONCEPT.pdf304,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.