Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12628
Назва: ПОЛЯРНІСТЬ РОЗДІЛОВОГО ПИТАННЯ ЯК АСПЕКТ ПРАГМАТИЧНОГО ЗНАЧЕННЯ
Автори: Прокоф'єв, Геннадій Леонідович
Ключові слова: розділове питання
засоби модифікації комунікативного значення,
питання змінної полярності
питання незмінної полярності
Дата публікації: лют-2020
Видавництво: РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка
Бібліографічний опис: Прокоф’єв Г. Л. Полярність розділового питання як аспект прагматичного значення. Іноземна мова у професійній підготовці спеціалістів: проблеми та стратегії: збірник тез доповідей IV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Кропивницький, 20 лютого 2020). Кропивницький: РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2020. C. 48–51.
Серія/номер: УДК;4И
Короткий огляд (реферат): Основною функцією розділового питання є його модифікуючий вплив на мовленнєвий акт, який закладений у самій його контрастивній структурі. Реальний комунікативний зміст висловлення визначається його семантикою та широким прагматичним контекстом. Спільним базовим прагматичним значенням для всіх типів розділових питань є запит інформації, різновидом якого можна вважати запит про підтвердження думки чи існування наміру. Єдиним варіантом розділового питання, яке не використовується у типовій комунікативній ситуації запиту інформації, є питання незмінної негативної полярності. За цим структурним типом закріплені значення вираження агресивності, незадоволення, іронічної негативної оцінки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12628
ISSN: 2522-4743– 67
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
кировоград 2020 Prokofiev.pdf104,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.