Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12792
Назва: ДОСЛІДЖЕННЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО СТАНУ В УМОВАХ ІЗОЛЯЦІЇ
Автори: Міщенко, Марина Сергіївна
Кравченко, Оксана Олексіївна
Ключові слова: карантин
ізоляція
психологічний стан
психологічні проблеми
категорії населення
пандемія
Дата публікації: 2020
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Кравченко О. О., Міщенко М. С. Дослідження психологічного стану в умовах ізоляції. Габітус. 2020. № 13.
Серія/номер: УДК;159.9.07:316.613]:364.624.4
Короткий огляд (реферат): Безпосередньо пандемія призвела до закриття підприємств в країнах з високим відсотком хворих, різкого зростання попиту на продукти повсякденного попиту, спекуляцій на ринку певних товарів: противірусних препаратів, санітарних масок, дезінфікуючих засобів. Карантин тягне за собою негативні наслідки для економіки, прямо або побічно впливаючи на зупинку цілих галузей економіки або на зниження їх продуктивності. Економічне руйнування призводить до того, що десятки мільйонів людей втратять свої робочі місця, оскільки торгівля і виробництво просто припиняться. Торгівля, логістика і транспорт – найбільш потужні драйвери сучасного економічного зростання. Бізнес стикається з дефіцитним фінансовим потоком і з незнайомою досі кризою пропозиції. Населення втрачає доходи в результаті вимушеного простою виробництва і поточну платоспроможність. Українська та світова медична системи не готові до лікування коронавіруса. Для наукового і медичного світу нинішній досвід протистояння спалаху Covid-19 виявиться надзвичайно цінним. Ізоляція ділить людей на два типи: одні насолоджуються домашнім затишком і вільним часом, а інші не знаходять собі місця і хочуть якомога швидше повернути свободу. Але в підсумку карантин негативно позначиться на психологічному і фізичному здоров’ї і перших, і других, тому що ми соціальні істоти і довге усамітнення здійснює руйнівний вплив на нас. Подія такого масштабу не може не впливати на наш психологічний стан: вимушена ізоляція, неможливість робити багато звичних речей і бачитися наживо з друзями і рідними, новини про зростання числа заражених і загиблих, страх за себе і близьких людей викликають тривогу і напругу навіть у тих, хто в інший час її не відчуває.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12792
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doslidjennya psyhologichnogo stanu v umovah izolyatsii.pdf381,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.