Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13038
Назва: Multiculturalism as a cultural and linguistic phenomenon of the British society
Інші назви: Полікультурність як культурно-мовне явище британського соціуму
Автори: Білецька, Ірина Олександрівна
Ключові слова: полікультурність
культура
мова
соціальний феномен
загальноцивілізаційний феномен
глобалізація
культурно-мовне явище
культурне громадянство
етнічний аспект
британський соціум
Дата публікації: 2020
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Biletska I. O. Multiculturalism as a cultural and linguistic phenomenon of the British society. Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету. Умань, 2020.
Серія/номер: УДК;37.013.74(410)
Короткий огляд (реферат): У статті увага акцентується на аналізі полікультурності як багатоаспектному соціальному та культурному феномені, який активно розвивається в умовах євроінтеграції та глобалізації і має вплив на розвиток полікультурного суспільства. Метою передбачено узагальнення специфіки становлення полікультурності як культурно-мовного явища, а також висвітлення низки питань, пов’язаних із феноменологією деяких реакцій та інтерпретацій, які викликає це явище в сучасному британському соціумі. У ході здійснення дослідження було застосовано ряд загальнонаукових методів: аналіз (історіографічний, порівняльний, ретроспективний), синтез, абстрагування, узагальнення, систематизація. Полікультурність, що формується в умовах глобалізації у британському суспільстві, проявляється через етнічний аспект (етнокультурну та мовну приналежність). Це багатоаспектний процес, що впливає на відносини між реаліями й етносами, традиційні й сучасні цінності, різні культурні орієнтації, стилі життя й смаки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13038
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Multiculturalism_as_cultural_and_linguistic_phenomenon_in_British_society.pdf749,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.