Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13390
Назва: Застосування Présent du Subjonctif в системі дієслова сучасної французької мови
Автори: Лаухіна, Інна Станіславівна
Побережник, Ольга Валентинівна
Ключові слова: декадентний та інцидентний компонент
часова площина
інтенція мовця
спонукальна модальність
імперативна комунікація
композиційний склад Present du Subjonctif
гіпотетична ситуація
системна позиція
Дата публікації: кві-2020
Видавництво: Без видавництва (Інтернет видання)
Бібліографічний опис: Лаухіна І.С., Побережник О.В.Проблеми лінгвістики й методики викладання мов у контексті входження України в європейський простір: матеріали І Міжнародної Інтернет-конференції.09 квітня 2020.Умань. С. 41-46.
Короткий огляд (реферат): Зідно з психосистематичною концепцією Г. Гійома, Present du Subjonctif позначається двома потоками часу: тим, що минає, і тим, що настає (декадентного й інцидентного), а тому використовується у всіх часових площинах (минулому, теперішньому, майбутньому), однак передає поняття часу дуже узагальнено, не даючи конкретного розмежування на часові відрізки [1]. Маючи у своєму складі інцидентну частину α та декадентну частину ω, Present du Subjonctif через рухливість його системної позиції, різне співвідношення α і ω має широкий спектр використання .Рухливість системної позиції дозволяє формі Present du Subjonctif проявляти різні відтінки значення від найбільш загального уявлення про дію до більш конкретного. Співвідношення часток α і ω, їх межі в композиційному складі цієї форми передаються не так чітко. Залежно від наявності тієї чи тієї частки презенс сюбжонктива має різноманітні мовленнєві реалізації. Коли обидва компоненти єдині, дія передається як реально можлива, якщо має місце тільки інциденція, спостерігаються модальні відтінки бажаності дії або спонукання до неї. Останнє характерне для тих випадків, коли α і ω дорівнюють нулю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13390
ISSN: УДК 81'25:81:371.2:82.09
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zast_Pr_du_Subj_v_sys_fr_m.pdf484,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.