Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13441
Назва: ЖОРСТКІСТЬ І МІЦНІСТЬ ПРИ КРУЧЕННІ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ДВОТАВРОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ З НОРМАЛЬНИМИ ТРІЩИНАМИ
Автори: Азізов, Талят Нуредінович
Орлова, Ольга Михайлівна
Ключові слова: залізобетонні елементи
поздовжня арматура
умова сумісності деформацій
крутильна жорсткість
Дата публікації: сер-2020
Видавництво: "Олді+"
Бібліографічний опис: Азізов Т.Н.,Орлова О.М.ЖОРСТКІСТЬ І МІЦНІСТЬ ПРИ КРУЧЕННІ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ДВОТАВРОВИХ ЕЛЕМЕНТІВ З НОРМАЛЬНИМИ ТРІЩИНАМИ//Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського ,Том 31 (70) Ч. 2 № 3 2020,С.124-129.
Серія/номер: УДК;624.012.45
Короткий огляд (реферат): Наведено методику визначення нагельних сил в поздовжній арматурі залізобетонного елемента з нормальними тріщинами при дії крутних моментів. Показано, що нагельна сила має дві складові в горизонтальній і вертикальній площинах. Ці нагельні сили визначаються з умови спільності деформацій в місті умовного розсічення поздовжньої арматури. Приведена система рівнянь для визначення нагельних сил в поздовжній арматурі в місті, де розташована нормальна тріщина. На відміну від раніше запропонованої авторами методики, дана методика дозволяє більш точно визначати нагельні сили в поздовжній арматурі. Крім того, розроблена методика дозволяє визначати нагельні сили за наявності декількох стрижнів поздовжньої арматури. Після визначення нагельних сил жорсткість і міцність при крученні визначається за наведеною у статті методикою. При цьому форма поперечного перерізу не впливає на принцип визначення нагельної сили, жорсткості і міцності при крученні залізобетонного елемента з нормальними тріщинами.
Опис: Показаний спосіб рішення системи за допомогою розкладання невідомих функцій в ряди Фур’є, які швидко збігаються. Після визначення невідомих зусиль обчислення взаємного переміщення берегів нормальної тріщини не представляє труднощів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13441
ISSN: 2663-5941; DOI https://doi.org/10.32838/TNU-2663-5941/2020.3-2/21
Розташовується у зібраннях:Факультет інженерно-педагогічної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.