Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13521
Назва: ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНИХ МОВ В УНІВЕРСИТЕТАХ НІДЕРЛАНДІВ
Автори: Колісніченко, Ангеліна Іванівна
Ключові слова: педагогічна освіта
професійна підготовка майбутніх учителів
майбутні вчителі іноземних мов
університети Нідерландів
освітні реформи
організаційно-педагогічні засади
європейські освітні стандарти
Дата публікації: 4-сер-2020
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Колісніченко А.І. Професійна підготовка майбутніх учителів іноземних мов в університетах Нідерландів: автореф. дис. ... канд. пед. наук: 13.00.04. Умань, 2020. 22 с.
Серія/номер: УДК;378.018.8:373.5.011.3-051:811](492)(043.3)
Короткий огляд (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – «Теорія і методика професійної освіти». Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Умань, 2020. Дисертаційне дослідження присвячено актуальній темі підготовки майбутніх учителів іноземних мов в університетах Нідерландів. Здійснено аналіз стану дослідженості наукової проблеми у вітчизняній і зарубіжній педагогічній теорії. Визначено передумови створення нідерландської педагогічної освіти, фактори впливу на становлення педагогічної освіти у країні, хронологічні етапи домінування певних методичних теорій іншомовної підготовки нідерландських учнів. Проаналізовано вплив освітніх реформ ХХ століття на вищу освіту та зміну підходів і методів викладання іноземних мов. Визначено етапи навчання, типи закладів для підготовки вчителів. Визначено й конкретизовано організаційні та педагогічні засади професійної підготовки майбутніх учителів іноземних мов у Нідерландах. Проведено комплексний порівняльний аналіз досвіду реформування сучасної нідерландської й української вищої педагогічної освіти, змісту підготовки вчителів іноземних мов на рівні навчальних планів та переліку дисциплін й особливостей оцінювання протягом навчання в українських та нідерландських університетах. Сформульовано практичні рекомендації для підготовки вчителів іноземних мов в Україні, на основі яких запропоновано ряд заходів, спрямованих на підвищення якості освіти українських учителів іноземних мов.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13521
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Колісніченко_автореферат.pdf737,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.