Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13532
Назва: Можливості арт-терапії в подолані внутрішньоособистісного конфлікту у підлітків.
Автори: Станішевська, Вікторія Іванівна
Ключові слова: внутрішньоосибистісні конфлікти
підліток
арт-терапія
творчість
Дата публікації: лип-2020
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Станішевська В. І. Можливості арт-терапії в подолані внутрішньоособистісного конфлікту у підлітків. Психологічний журнал. / Ред. Сафін О.Д. Умань, 2020, Вип. №4, С. 47-54.
Серія/номер: УДК;159.98:159.964.21 -053.6
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано внутрішньоособистісний конфлікт. Розглянуто різні сторони внутрішньоособистісного конфлікту. Окреслено стратегію допомоги в його подоланні засобами арт-терапії. Визначено місце арт-терапії як методу допомоги особистості яка перебуває в стані внутрішнього конфлікту. Особливості арт-терапії як методу допомоги особистості дають змогу використовувати її для подолання внутрішньоособистісного конфлікту. Арт-терапія спонукає підлітка до особистісного зростання, вивчення особистісних меж та обмеженнь, сприяє розвитку креативності. Наведено приклади арт-терапевтичних методик і технологій, найбільш ефективних у подоланні внутрішньоособистісного конфлікту у підлітків.
Опис: Процес становлення особистості, формування її індивідуальних проявів супроводжується переживаннями і подоланнями ряду суперечностей як зовнішнього так і внутрішнього характеру при взаємодії індивіда із соціумом, так і внутрішньоособистісних «конфліктів». Ці психічні феномени мають позитивне призначення – поштовх, стимуляцію до особистісного зростання, у випадку їх конструктивного подолання людина отримує вагомий досвід, вдосконалює механізми самореалізації. Розуміння цього можна знайти ще у філософських розміркуваннях та висловах древніх мудреців, які справедливо зауважували, що головним носієм конфлікту є людина, якій сам сенс існування покладає завдання – розв’язувати суперечності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13532
Розташовується у зібраннях:Факультет фізичного виховання



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.