Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13552
Назва: Діагностика формування фінансового капіталу суб’єктів господарювання
Інші назви: Diagnostics of the Formation of Financial Capital of Business Entities
Автори: Бержанір, Інна Анатоліївна
Ключові слова: фінансовий капітал
банківський кредит
фінансові ресурси
зобов’язання
власний капітал
прибуток
Дата публікації: бер-2021
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Бержанір І. А. Діагностика формування фінансового капіталу суб’єктів господарювання. Modern economics. 2021. № 25(2021). С. 6–11. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V25(2021)-01.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що наявність можливостей мобілізації фінансового капіталу є визначальним чинником підвищення фінансового потенціалу, забезпечення конкурентних переваг та стабільного економічного розвитку суб’єктів господарювання. У статті досліджено структуру фінансового капіталу підприємств України за галузями економіки. Проаналізовано зміни у структурі джерел формування фінансових ресурсів підприємств України, а також розглянуто основні чинники, що спричинили ці зміни. Проведено аналіз динаміки показників прибутковості як основного джерела формування власних фінансових ресурсів підприємств України. Доведено, що важливу роль у стимулюванні відтворювальних процесів в економіці відіграє банківське кредитування як основне джерело забезпечення грошовими ресурсами поточної та інвестиційної діяльності суб’єктів. Досліджено динаміку обсягів кредитних вкладень комерційних банків України, а також визначено частку простроченої заборгованості за кредитами у загальній сумі кредитів. Встановлено, що в сучасних умовах господарювання оптимізація джерел фінансових ресурсів українських підприємств має базуватися на критеріях достатності останніх, оптимальності їх співвідношення залежно від галузевих особливостей і конкретних умов господарювання, економічної доцільності їх залучення та ефективності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13552
ISSN: 2521-6392
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Diahnost_form_fin_cap.pdf489,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.