Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13591
Назва: Наближений метод розв’язання матричних рівнянь Вінера – Гопфа в задачах прикладної механіки
Автори: Дудик, Михайло Володимирович
Ключові слова: матричне функцiональне рiвняння Вiнера — Гопфа
метод послiдовних наближень
мiжфазна трiщина
зона передруйнування
критерiй Мiзеса — Хiлла
Дата публікації: гру-2020
Видавництво: Астропринт
Бібліографічний опис: Дудик М. Наближений метод розв’язання матричних рівнянь Вінера – Гопфа в задачах прикладної механіки. Дослідження в математиці і механіці. 2020. Т. 25, вип. 1(35). С. 62–81.
Короткий огляд (реферат): Запропоновано метод послiдовних наближень для розв’язання системи функцiональних рiвнянь Вiнера — Гопфа. Метод використовує подання матричного коефiцiєнта системи у виглядi суми двох матриць, одна з яких допускає точну факторизацiю, а вiдносно iншої — матрицi-збурення — передбачається умова її малостi порiвняно з першим доданком в областi задання системи. Розв’язок системи шукається у виглядi розвинень за степенями матрицi-збурення. На кожному кроцi наближення розв’язання системи здiйснюється за допомогою методу Вiнера — Гопфа з використанням факторизацiї основної складової матричного коефiцiєнта. Використання методу iлюструється на прикладi розв’язання задачi про розрахунок параметрiв зони передруйнування у з’єднувальному матерiалi в кiнцi мiжфазної трiщини, що виходить з кутової точки ламаної межi подiлу двох рiзних матерiалiв. Зона моделюється лiнiєю розриву перемiщення, на якiй напруження задовольняють критерiй мiцностi Мiзеса — Хiлла. Показано, що за певних умов вже у першому наближеннi метод дозволяє отримувати розв’язки з прийнятною точнiстю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13591
ISSN: 2519-206Х
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дудик. 2020.ДММ.pdf424,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.