Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13775
Назва: Організаційно-правові та фінансові аспекти убезпечення життя, здоров’я і працездатності спортсменів в Україні
Інші назви: Іnstitutional-legal and financial aspects of life, health and workability of athletes in Ukraine
Автори: Чвертко, Людмила Андріївна
Кирилюк, Ірина Миколаївна
Ключові слова: спортивний травматизм
ризики
страховий захист
страхування
страхування спортсменів
добровільне страхування від нещасних випадків
обов’язкове державне страхування
медичне страхування
Дата публікації: 2021
Видавництво: Starogard Gdański
Бібліографічний опис: Чвертко Людмила, Кирилюк Ірина. Організаційно-правові та фінансові аспекти убезпечення життя, здоров’я і працездатності спортсменів в Україні. Zarzadzanie kultura fizycznna zdrowiem i bezpieczenstwem: Wspolszesne wybrane asperity : naukowa monografija / redakcya naukowa: Dariusz Skalski, Natalia Nestercsuk, Svitlana Kryshtanovych, Natalia Semenova. Starogard Gdański: Pomorska Szkoła Wyższa, 2021. С. 27‒45.
Короткий огляд (реферат): Розглядаються особливості організації та забезпечення страхового захисту спортсменів в Україні, обґрунтовано його необхідність та визначено роль страхових компаній у цьому процесі. Висвітлено сутність страхування ризиків у галузі фізичної культури та спорту та охарактеризовано специфіку його реалізації. Здійснено оцінку сучасного стану розвитку системи видів та форм страхування, метою здійснення яких є забезпечення гарантій захисту життя, здоров’я і працездатності українських спортсменів. Встановлено, що страховий захист у цій сфері діяльності надається завдяки функціонуванню таких видів страхування, як страхування від нещасних випадків та медичне страхування, зокрема, страхування медичних витрат. Здійснено оцінку нормативно-правової бази, яка врегульовує процес страхування ризиків втрати життя, здоров’я та працездатності як професійних спортсменів, так і спортсменів-аматорів в Україні, окреслено проблеми його розвитку. З огляду на актуальність забезпечення безпеки спортсменів методами страхування та значний потенціал цього сектору страхового ринку, обґрунтовані основні шляхи його активізації та удосконалення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13775
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
PC - ZKFZiBwwa 2021.pdf3,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.