Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13783
Назва: ДЕЯКІ ПРАГМАТИЧНІ АСПЕКТИ СФЕРИ ДІЇ ЗАПЕРЕЧЕННЯ
Автори: Прокоф'єв, Геннадій Леонідович
Ключові слова: заперечення
сфера дії заперечення
зміщення/підняття/перенесення заперечення
комунікативна стратегія
категоричність
пропозиція
ввічливість
градус ввічливості
Дата публікації: лют-2021
Видавництво: РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка
Бібліографічний опис: Прокоф’єв Г. Л. Деякі прагматичні аспекти сфери дії заперечення. Іноземна мова у професійній підготовці спеціалістів: проблеми та стратегії: збірник тез доповідей V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Кропивницький, 20 лютого 2021). Кропивницький: РВВ ЦДПУ ім. В. Винниченка, 2021. C. 29–32.
Серія/номер: УДК;4И
Короткий огляд (реферат): Розгляд заперечення на рівні істинності/неістинності пропозиції, без урахування численних семантичних і прагматичних аспектів, далеко не вичерпує його значення. Воно в багатьох випадках стає мовним засобом реалізації певної комунікативної стратегії, яка дозволяє автору висловлення надати більшої мотивації власній точці зору через активне залучення адресата до процесу оцінювання. Коли автор висловлення виходить за межі простого заперечення пропозиції, він вторгається у сферу експресивного мовлення та додаткових комунікативних смислів. Перенесення заперечення з дієслова-присудка підрядного речення на присудок головного речення або з інфінітива на особову форму дієслова надає висловленням більш природного звучання і відносить їх до сфери розмовного стилю мовлення і визначається прагматичними контекстуальними мотивами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13783
ISSN: 2522-4743– 67
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кроповницький.pdf417,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.