Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13785
Назва: КОМУНІКАТИВНЕ ЗНАЧЕННЯ ЗАПЕРЕЧНИХ ВИСЛОВЛЕНЬ В АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ
Автори: Прокоф'єв, Геннадій Леонідович
Ключові слова: комунікативне значення
прагматична сила
мовленнєва дія
іллокутивний
інтенсивність мовленнєвої дії
пропозиція
заперечення пропозиції
семантична та прагматична структура
Дата публікації: кві-2021
Видавництво: ЖДУ імені Івана Франка
Бібліографічний опис: Прокоф’єв Г. Л. Комунікативне значення заперечних висловлень в англійській мові. Інноваційні технології мовної підготовки студентів ЗВО: збірник матеріалів VII Всеукраїнського науково-практичного вебінару з міжнародною участю (Житомир, 24 березня, 2021). Житомир: Житомирський державний університет імені Івана Франка, 2021. С.47-50.
Серія/номер: УДК;378.147:81'243:004.9
Короткий огляд (реферат): Розглядаються певні семантичні та прагматичні риси заперечних висловлень, закріплені за особливостями їхньої граматичної структури, а також смислові ознаки, що виходять за межі основного комунікативного значення базових мовленнєвих дій, а саме за межі заперечення пропозиції, скасування обіцянки, наказу, запиту інформації тощо. Проаналізовані приклади яскраво свідчать про те, що аналіз дії заперечення лише на власне граматичному рівні, без урахування численних додаткових семантичних і прагматичних ознак, далеко не вичерпує його комунікативного значення. Використання тих чи інших заперечних форм та структур залежить, насамперед, від прагматичних та стилістичних міркувань і, лише в другу чергу, є аспектом синтаксису.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13785
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Житомир.pdf687,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.