Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13928
Назва: Вплив англійської мови на міжкультурну комунікацію (на прикладі Канади)
Автори: Паладьєва, Алла Федорівна
Кужель, Руслана Володимирівна
Терезюк, Наталія Федорівна
Ключові слова: міжкультурна комунікація
вплив запозичень
американізми
квебекський варіант французької мови
Дата публікації: лют-2021
Видавництво: Perfect Publishing
Бібліографічний опис: Паладьєва А. Ф., Кужель Р. В., Терезюк Н. Ф. Вплив англійської мови на міжкультурну комунікацію (на прикладі Канади). World science: problems‚ prospects and innovations: Abstracts of the 6th International scientific and practical conference (Toronto, Canada‚ February 23–25‚ 2021). Toronto, Canada: Perfect Publishing‚ 2021. P. 524–529.
Серія/номер: УДК;811.111(71):303.446.2
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто особливості поширення та причини англоамериканських запозичень у сучасній французькій мові Канади. Виявлено, що наразі англо-американізми активно поповнюють національний фонд усіх мов світу й за своїм обсягом переважають грецько-латинські, особливо у сфері економіки, електроніки, ІТ-технологій. Установлено, що у квебекському варіанті французької мови англо-американські запозичення є численними у сфері спорту, політики, економіки, культури. Зроблено висновок, що стрімка інтернаціоналізація мов світу пов’язана з інтенсифікацією процесу англоамериканізації. З огляду на це англо-американізми поповнюють як загальнолітературні мови, так і термінологічні підсистеми, зокрема й у французькій мові Канади, тому нагальною проблемою мовних спільнот у ХХІ ст. стає вміння передати самобутність рідної культури засобами англійської/американської мови й при цьому зберегти власну національну мовну традицію.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13928
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Паладьєва А.Ф. Кужель Р.В. Терезюк Н.Ф..pdf1,31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.