Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13998
Title: | Застосування їстівного покриття на основі хітозану для захисту сільськогосподарської продукції від мікробіологічного пошкодження |
Authors: | Благополучна, Анастасія Геннадіївна Ляховська, Неля Олександрівна |
Keywords: | суниця їстівні покриття хітозан мікробіологічне пошкодження |
Issue Date: | 5-Sep-2019 |
Publisher: | Умань : ВПЦ «Візаві» |
Citation: | Благополучна А. Г., Ляховська Н. О. Застосування їстівного покриття на основі хітозану для захисту сільськогосподарської продукції від мікробіологічного пошкодження. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Біолого-екологічні перспективи отримання високоякісної с.-г. продукції». Умань, 2019. С. 5. |
Series/Report no.: | УДК;664.8.037.1 |
Abstract: | Їстівні покриття є одним із перспективних напрямків в технології зберігання сільськогосподарської продукції. Основа покриттів (плівок) – природні полісахариди. Раніше плівки використовували для захисту плодоовочевої продукції від втрати маси. Сьогодні їстівні полімерні плівки виконують роль, аналогічну тій, яку виконують натуральні оболонки на фруктах і ягодах, а саме, запобігають втраті вологи, контролюють проникність таких газів, як кисень, діоксид вуглецю, надають продукту стійкості до зміни якості. Вони також забезпечують стерильність поверхні продукту і збереження в продуктах харчування важливих компонентів, наприклад, летких речовин, що забезпечують запах і аромат їжі. |
URI: | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13998 |
Appears in Collections: | Інститут економіки та бізнес-освіти |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Застосування їстівного покриття на основі хітозану для захисту сільськогосподарської продукції від мікробіологічного пошкодження.pdf | 696,5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.