Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14024
Назва: БАНКІВСЬКЕ КРЕДИТУВАННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЕКОНОМІКИ ЯК ОДИН ІЗ ЧИННИКІВ ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ
Інші назви: BANK LENDING TO THE AGRICULTURAL SECTOR OF THE ECONOMY AS ONE OF THE FACTORS OF ECONOMIC SUSTAINABILITY
Автори: Вінницька, Оксана Анатоліївна
Ключові слова: аграрний сектор економіки
банківське кредитування
позиковий капітал
кредитна політика
товарний кредит
кредитний механізм
Дата публікації: тра-2021
Видавництво: м. Київ, "Аналітик"
Бібліографічний опис: Колотуха С. М., Гвоздєй Н. І., Вінницька О. А. Банківське кредитування аграрного сектора економіки як один із чинників економічної стійкості. Економіка. Фінанси. Право. 2021. №5.С. 25-30.
Короткий огляд (реферат): Проаналізована ситуація на ринку банківського кредитування сільськогосподарських підприємств. Виявлено основні фактори попиту на кредитні ресурси з боку аграрних підприємств. Проаналізовано ємність ринку кредитних послуг, сформованого банками та небанківськими фінансовими установами. Встановлено, що банківське кредитування має тенденцію до скорочення, що зумовлює розвиток небанківських форм кредитування. Розглянуто співвідношення рівнів рентабельності та середньорічних відсоткових ставок за отриманими кредитами сільськогосподарськими підприємствами та доведено, шо показники ефективності не пов’язані з рівнем відсоткових ставок за кредитами і це не стимулює сільськогосподарських товаровиробників до підвищення їх прибутковості. Доведено, що у системі державної підтримки економіки сільськогосподарських товаровиробників необхідно сформувати адекватний нинішнім умовам кредитний механізм, в якому доцільно погоджувати усі рівні підтримки з різними інструментами правового і економічного характеру.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14024
ISBN: 2409-1944
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
efp 05 2021 репозитарій.pdf575,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.