Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14292
Назва: Дослідження психологічного стану в умовах ізоляції
Автори: Кравченко, Оксана Олексіївна
Міщенко, Марина Сергіївна
Ключові слова: карантин
ізоляція
психологічний стан
психологічні проблеми
Дата публікації: 2020
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Кравченко О. О., Міщенко М. С. Дослідження психологічного стану в умовах ізоляції. Габітус. 2020. № 13. С. 150–155.
Серія/номер: УДК;159.9.07:316.613]:364.624.4
Короткий огляд (реферат): Безпосередньо пандемія призвела до закриття підприємств у країнах з високим відсотком хворих, різкого зростання попиту на продукти повсякденного використання, спекуляцій на ринку певних товарів: противірусних препаратів, санітарних масок, дезінфікувальних засобів. Карантин тягне за собою негативні наслідки для економіки, прямо або побічно спричиняє зупинку цілих галузей або зниження їхньої продуктивності. Економічне руйнування призводить до того, що десятки мільйонів людей втрачають свої робочі місця, оскільки торгівля й виробництво просто зупиняться. Торгівля, логістика й транспорт – найбільш потужні драйвери сучасного економічного зростання. Бізнес стикається з дефіцитним фінансовим потоком і з незнайомою досі кризою пропозиції. Населення в результаті вимушеного простою виробництва втрачає доходи й поточну платоспроможність. Українська та світова медичні системи не готові до лікування коронавірусу. Для наукового й медичного світу нинішній досвід протистояння спалаху Covid-19 виявиться надзвичайно цінним. Ізоляція ділить людей на два типи: одні насолоджуються домашнім затишком і вільним часом, а інші не знаходять собі місця й хочуть якомога швидше повернути свободу. Але в підсумку карантин негативно позначиться на психічному й фізичному здоров’ї і тих і тих, тому що ми соціальні істоти, довге усамітнення чинить руйнівний вплив на нас. Подія такого масштабу не може не вплинути на наш психологічний стан: вимушена ізоляція, неможливість робити багато звичних речей і бачитися наживо з друзями й рідними, новини про зростання числа заражених і загиблих, страх за себе та близьких людей викликають тривогу й напруження навіть у тих, хто в інший час такого не відчуває.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14292
ISSN: 2663-5208
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
13-1.pdf4,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.