Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14293
Назва: Наступність у роботі закладу дошкільної освіти та сучасної школи
Автори: Авраменко, Оксана Олександрівна
Рябошапка, Ольга Володимирівна
Журавко, Тетяна Валеріївна
Ключові слова: наступність
дошкільники
молодші школярі
дошкільна освіта
початкова освіта
Дата публікації: 2021
Видавництво: Acta Paedagogica Volynienses
Бібліографічний опис: Авраменко О. О., Рябошапка О. О., Журавко Т. В. Наступність у роботі закладу дошкільної освіти та сучасної школи. Acta Paedagogica Volynienses, 3. 2021. С. 3–8.
Серія/номер: УДК;[373.2+373.3]:005.81
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито поняття наступності роботи закладу дошкільної освіти та школи. Школа і заклад дошкільної освіти – дві суміжні ланки в системі освіти, і їхнє завдання – забезпечити якісний педагогічний та психологічний супровід, що дозволяє не лише здолати труднощі, що виникають у дитини, але і забезпечити їх профілактику. Наступність у роботі закладу дошкільної освіти і школи повинна передбачати зорієнтова-ність і вихователів закладів дошкільної освіти, і вчителів початкової школи на сумісну діяльність з дітьми, яка враховує вікові особливості розвитку дитини, спонукає її до творчого самовиявлення, зберігає унікальність і самобутність певного періоду дитинства, забезпечує безкризовий перехід дошкільника у позицію особистості другого дитинства і водночас віддзеркалює розвивальний характер освіти. Наступність дошкільного і шкільного навчання допомагає забезпечити ефективний поступовий розвиток дитини, його успішний перехід на наступну ступінь навчання. Саме тому сучасні тенденції розвитку дошкільної і початкової ланок освіти мають багато спільного, зокрема передбачають орієнтацію на особливості дитини, створення сприятливих умов для форму-вання у неї належної спрямованості, самосвідомості, позитивної самооцінки, самоповаги та шанобливого став-лення до тих, хто її оточує, конструктивних мотивів поведінки, нахилів, потреб характеру, пізнавальних, пси-хічних процесів тощо. Освітній процес має бути спрямований на становлення особистості дитини. Усі форми роботи з наступності створюють загальний сприятливий фон для розвитку дітей як у закладі дошкільної осві-ти, так і в початковій школі. Завдання сучасного закладу дошкільної освіти – підготувати дітей до шкільних навантажень та безболісного переходу до навчання у Новій українській школі. Наступність забезпечує орга-нічне продовження розвитку, навчання та виховання. А пошук нових підходів до цього питання сприяє успіш-ному розв’язанню завдань безперервної освіти. Адже вкрай важливо зробити безболісним для дитини перехід від однієї вікової сходинки до наступної, максимально зблизити умови розвитку виховання і навчання старших дошкільників і молодших школярів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14293
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
82-Текст статті-136-1-10-20211026.pdf297,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.