Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14442
Назва: Еволюційний розвиток природничих наук.
Автори: Ткаченко, Ігор Анатолійович
Краснобокий, Юрій Миколайович
Підгорний, Олександр Васильович
Ключові слова: наука
природничі знання
розвиток
фундаментальні дослідження
Дата публікації: лис-2021
Видавництво: Конін – Ужгород – Перемишль – Херсон: "ПРОСВІТ"
Бібліографічний опис: Ткаченко І.А., Краснобокий Ю.М., Підгорний О.В. Еволюційний розвиток природничих наук. Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том ХІ: Ґенеза та цінність досліджень у сфері суспільних відносин / [Ред.: Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький]. Конін – Ужгород – Перемишль – Херсон: "Посвіт", 2021. С. 184 – 186.
Серія/номер: УДК;371.1:001(08)
ББК;74.04я43
Короткий огляд (реферат): Суспільство і оточуюча природна система взаємовпливають на самоорганізацію і еволюцію обох систем. В сучасну епоху відбувається стрімкий розвиток природничих наук, відкриваються нові факти і формуються нові концепції у фізиці, хімії, біології, астрономії, космології, математиці та в інших науках. У цьому інформаційному потоці важко орієнтуватися і співвідносити нові відкриття із старими уявленнями про будову і спрямованість розвитку Всесвіту. Природничі науки і прикладні дослідження розвиваються так інтенсивно, що людська свідомість інколи не в змозі не лише переосмислити досягнення окремих галузей наукового знання в рамках традиційно усталеної парадигми, але й просто накопичувати інформацію, здійснювати її селекцію і синтезувати.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14442
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Еволюційний розвиток природничих наук.pdf188,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.