Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14790
Назва: МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ СЕРВІСУ MOZAWEB У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ
Автори: Ковтанюк, Максим Сергійович
Криворучко, Інна Ігорівна
Тітова, Любов Олександрівна
Ключові слова: mozaWeb
Mozaik
онлайн-сервіс
вебресурс
інформаційно-комунікаційні технології
учитель математики
функції
графік функції
геометричне тіло
тіла обертання
Дата публікації: вер-2022
Видавництво: Громадська наукова організація «Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління»
Бібліографічний опис: Ковтанюк М., Криворучко І., Тітова Л. Можливості використання сервісу mozaWeb у підготовці майбутніх учителів математики. Наукові інновації та передові технології. 2022. № 9(11). С. 98–107. URL: https://doi.org/10.52058/2786-5274-2022-9(11)-98-107.
Серія/номер: УДК;378.018.8:373.5.011.3-051:51]:00.457
Короткий огляд (реферат): Процес інформатизації суспільства вимагає кардинальних змін і в освітній системі. На передній план виходить необхідність володіння педагогом навичок роботи з інформаційно-комунікаційними технологіями, а за рахунок значного поширення змішаної та дистанційної форм навчання важливим стає вміння працювати з онлайн-засобами, що є фундаментом для налагодження взаємодії між учасниками освітнього процесу. У статті охарактеризовано одну із складових проекту Mozaik Education – онлайн-сервіс mozaWeb, що являє собою вебсайт з широким набором інтерактивних навчальних інструментів, зокрема 3D-сцени, цифрові уроки, відео, аудіо, зображення, ігри та книги. Проект Mozaik Educationє досить багатогранним і включає інструменти для роботи з математичними побудовами (як на площині, так і в просторі), навчальні додатки, що стануть у нагоді при вивченні фізики та математики, атласи, веббраузер та інші корисні застосунки. MozaWeb містить інструментарій для викладання шкільного курсу таких дисциплін як: фізика, математика, біологія, географія, хімія, історія, технології, музика та мистецтво, частково наявні інструменти для вивчення мови. Крім того, у статті розглянуто інтерактивні інструменти сервісу mozaWeb(цифровий урок на тему «Вічний скептик, ДЕКАРТ», «Системакоординат», 3D-сцени «Класифікація геометричних тіл 1»,«Визначення периметра і площі плоских фігур, а також площі поверхні та об’єму геометричних тіл», «Завдання на знаходження об’єму та площі поверхні») та можливості їх використання при підготовці майбутніх учителів математики, а саме при вивченні курсу елементарної математики, що є одним з освітніх компонентів, які мають засвоїти здобувачі на першому (бакалаврському) рівні освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Варто також зазначити, що усі інструменти та сам вебсайт доступні українською мовою, що дозволить без перешкод використовувати їх під час навчання. Розглянуті у дослідження інструменти дають змогу стверджувати, що їх використання при підготовці майбутнього учителя математики сприятиме розвитку креативного мислення, підвищенню пізнавальної активності, допоможе унаочнити теоретичний матеріал та урізноманітнити навчальну діяльність здобувачів на практичних заняттях.
Опис: https://doi.org/10.52058/2786-5274-2022-9(11)-98-107
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14790
Розташовується у зібраннях:Факультет фізики, математики та інформатики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
mozaWeb.pdf9,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.