Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15193
Назва: ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ДО ПЕДАГОГІЧНОГО ПАРТНЕРСТВА З СУБ’ЄКТАМИ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ
Автори: Коберник, Галина Іванівна
Коберник, Олександр Миколайович
Ключові слова: партнерство
педагогічне партнерство
суб’єкт-суб’єктна взаємодія
майбутні педагоги
вибіркова дисципліна
професійна підготовка
Дата публікації: 12-тра-2022
Видавництво: Multidisciplinární mezinárodní vědecký magazín “Věda a perspektivy” je registrován v Českérepublice
Бібліографічний опис: Коберник Г. І., Коберник О. М. Професійна підготовка майбутніх учителів до педагогічного партнерства з суб’єктами освітнього процесу. Multidisciplinární mezinárodní vědecký magazín “Věda a perspektivy” je registrován v Českérepublice. Státní registrační číslo u Ministerstva kultury ČR: E 24142. No 5(12) 2022. С.106 – 116.
Короткий огляд (реферат): У контексті реалізації Концепції Нова українська школа та професійного стандарту вчителя закладу загальної середньої школипедагогіка партнерства розглядається як педагогіка, що ґрунтується напартнерстві між усіма учасниками освітнього процесу і визначає істинно демократичний спосіб їх співпраці, який не відкидає різниці в їхньому життєвому досвіді, знаннях, але передбачає безумовну рівність у праві на повагу, довіру, доброзичливе ставлення і взаємну вимогливість. Стверджується, що реалізація педагогіки партнерства відбувається з великими труднощами під час пандемії та в умовах здійснення дистанційного навчання. Педагогам досить складно перебудувати свою діяльність і це пов’язано, у першу чергу, з тим, що вони не знають механізмів суб’єкт-суб ’єктної взаємодії з учасниками освітнього процесу на основі діалогу, не завжди розуміють, що поглиблення змісту спільної діяльності, якість і ефективність освіти досягається не інтенсифікацією заходів, які проводяться, а, перш за все, розвитком творчого характеру взаємодії та спілкування, підвищенням їх культури.Визначаються перспективи щодо удосконалення професійної підготовки майбутніх вчителів до педагогічного партнерства на основі розробленого змісту вибіркової дисципліни «Педагогіка партнерства» для студентів та методика його реалізації за допомогою інноваційних методів навчання.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/vp/article/view/1576/1574
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15193
ISSN: 2695-1592
Розташовується у зібраннях:Факультет початкової освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
1576-Текст статті-1580-1-10-20220527.pdf250,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.