Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15341
Назва: Забезпечення якості освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини
Автори: Бутенко, Ольга Григорівна
Ключові слова: вища освіта
якість освіти
забезпечення якості освіти
моніторинг якості освіти
освітня діяльність
внутрішня система якості освіти
Дата публікації: 2022
Видавництво: Věda a perspektivy
Бібліографічний опис: Бутенко О. Г. Забезпечення якості освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Věda a perspektivy. № 11(18). 2022. С. 89–100.
Короткий огляд (реферат): У статті висвітленосистему внутрішнього забезпечення якості освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.З’ясовано, що організація освітнього процесу у виші здійснюється на засадах Європейської кредитно-трансферної накопичувальної системи (ЄКТС).Система внутрішнього забезпечення якостіосві тньої діяльності та якості вищої освіти в університету передбачає: контроль за кадровим, матеріально-технічним і навчально-методичним забезпеченням освітньої діяльності; якістю проведення навчальних занять; якістю знань здобувачів вищої освіти; забезпечення академічноїмобільності здобувачів вищої освіти; наявність інформаційних систем для ефективного управління освітнім процесом; здійснення моніторингу та періодичного перегляду освітніх програм; забезпечення публічності інформації про освітні програми, с тупені вищої освіти та кваліфікації; запобігання та виявлення академічного плагіату в наукових роботах здобувачів вищої освіти. Виявлено, що контроль за кадровим забезпеченням освітньої діяльності передбачає систему відбору науково-педагогічних працівників; рейтингове оцінювання роботи науково-педагогічних працівників; забезпечення академічної мобільності науково-педагогічних працівників.Контроль за навчально-методичним забезпеченням передбачає: контроль pзаматеріально-технічнимта навчально-методичнимзабез печенням; контрольза підготовкою та оновленням комплексів навчальних дисциплін; підготовку тестових завдань тощо.Контроль за якістю проведення навчальних занять передбачає: контроль за якістю проведення лекцій, практичних (семінарських), лабораторних занять; за якістю практичного навчання здобувачів вищої освіти; за якістю самостійної роботи здобувачів вищої освіти.Контроль за якістю знань здобувачів вищої освіти передбачає: контроль за організацією поточного, модульного і підсумкового контролів знань ; за забезпеченням академічної мобільності здобувачів освіти; проведення ректорського контролю знань здобувачів вищої освіти тощо.Доведено, що політика університету спрямована на забезпечення якості освіти, запорукоюякої сталозалученнявсіх учасників о світнього процесу: кожний структурний підрозділ університету спрямовує свою роботу на постійну актуалізацію змісту навчання, на вдосконалення механізму достатнього та якісного ресурсного забезпечення освітньої діяльності, широке використання сучасних інтелектуальних інформаційних технологій навчання тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15341
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
2935-Текст статті-2953-1-10-20221123.pdf265,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.