Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15387
Назва: Досягнення цілей сталого розвитку засобами соціальної відповідальності бізнесу
Автори: Бержанір, Анатолій Леонідович
Ключові слова: сталий розвиток
цілі сталого розвитку
соціальна відповідальність
бізнес
суспільство
соціальна сфера
управління соціальною відповідальністю
Дата публікації: 13-лют-2023
Видавництво: Видавнича група «Наукові перспективи»
Бібліографічний опис: Бержанір А. Л. Досягнення цілей сталого розвитку засобами соціальної відповідальності бізнесу. Актуальні питання у сучасній науці. 2023. №2. С. 11–21.
Короткий огляд (реферат): У статті показано актуальність дослідження особливостей та механізмів процесу досягнення цілей сталого розвитку засобами соціальної відповідальності бізнесу як складової зростання економічного та соціального напрямів життєдіяльності суспільства. Для держави це завдання є значущим, оскільки ефективне функціонування соціальної сфери принципово впливає на прогресивний поступ суспільства. Встановлено, що теоретико-методологічні засади управління сталим розвитком передбачають те, що рушійною силою у суспільному піднесенні є задоволення матеріальних і духовних потреб громадян. Вони характеризуються постійною тенденцією до інтенсифікації, що обумовлює необхідність впровадження моделі ефективного розвитку, що базується на системному економічному рості. Визначено, шо сталий розвиток є парадигмою, яка відповідає критеріям сучасної цивілізації, не порушуючи здатності майбутніх поколінь реалізовувати власні інтереси і потреби. Це процес гармонізації продуктивних сил, задоволення необхідних суспільних потреб за умови збереження і системного відтворення навколишнього середовища. Досліджено пріоритетність цілей сталого розвитку для українських компаній протягом останніх років. Найбільше соціальних проєктів спрямовані на забезпечення якісної освіти, міцного здоров’я і благополуччя, гідної праці та економічне зростання.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/sn/article/view/3684/3704.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15387
ISSN: 2786-6300 Print
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Dosyah_ciley_stal_rozv.pdf934,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.