Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15455
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЯловенко, Ольга Вікторівна-
dc.date.accessioned2023-06-23T11:26:12Z-
dc.date.available2023-06-23T11:26:12Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.citationOlha Yalovenko. Food as a Concept of Culture and Indian Code in Jhumpa Lahiri`s Writing. Вісник Дніпровського університету імені Альфреда Нобеля. Серія «Філологічні науки». № 1 (21). 2021. С. 94-103.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15455-
dc.descriptionhttps://phil.duan.edu.ua/images/PDF/2021/1/Phil1212021-94-103.pdfuk_UA
dc.description.abstractThe article deals with the analysis of the culinary concept; with Indian gastronomy code analysis in Jhumpa Lahiri`s writing (an American writer of Bengali origin). The author of the article notes that food serves as conditional language for characters and as cultural code that interprets by “ours” only – Indian culture representatives. It is indicated that in the context of transcultural understanding, food and the process of its preparation are of particular importance: usual home-cooked dishes are synonymous of protection, security, peace, belonging to one's home; instead, the presence of “other” exotic dishes makes it possible to get acquainted with the culinary preferences of another culture, as well as to trace the basic similarities and differences.Therefore, cultural culinary differences are found is the kitchen, where the characters are accustomed to spend most of the day and especially carefully prepare the dishes.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherВісник університету імені А. Нобеляuk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК 821.111-32.09(73);DOI: 10.32342-
dc.subjectfooduk_UA
dc.subjecttranscultureuk_UA
dc.subjectIndian immigrantuk_UA
dc.subjectmarginal characteruk_UA
dc.subjectdual consciousnessuk_UA
dc.subjectethnic identityuk_UA
dc.subjecttraditionuk_UA
dc.titleFOOD AS A CONCEPT OF CULTURE AND INDIAN CODE IN JHUMPA LAHIRI`S WRITINGuk_UA
dc.title.alternativeЇЖА ЯК КОНЦЕПТ КУЛЬТУРИ ТА ІНДІЙСЬКИЙ КОД У ТВОРЧОСТІ ДЖУМПИ ЛАГІРІuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Food.pdf3,03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.