Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16968
Назва: Тематичні групи арабських запозичень у сучасній французькій мові
Автори: Лаухіна, Інна Станіславівна
Ключові слова: мовні контакти
адаптація лексичних запозичень
арабізми сучасної французької мови
тематичний зміст
Дата публікації: 2022
Видавництво: Візаві
Бібліографічний опис: Лаухіна І. С. Тематичні групи арабських запозичень у сучасній французькій мові. Проблеми романо-германської філології та іншомовної лінгвометодики у ціннісних вимірах сьогодення : матеріали І наук.-метод. семінару (Умань, 23 листопада 2022 р.). Умань : Візаві‚ 2022. С. 87–91.
Серія/номер: УДК;[811.11/.13+378.16:81`243](06)
Короткий огляд (реферат): Аналіз лексико-семантичних груп арабських запозичень показав, що найбільша кількість арабізмів проникла до французької мови в період становлення її як національно-літературної мови у ХVI ст., а також у ХІХ ст., коли відбувалася інтенсивна колонізація французами Північної Африки. В основному арабізми запозичувалися безпосередньо з мови-донора, і незначна кількість – через інші мови. Аналіз фактичного матеріалу дозволяє зробити висновок, що арабізми входять до різних сфер французької лексики, вони називають реалії флори, фауни, побуту, різні поняття релігії, ідеології, культури, мистецтва, суспільного, політичного, адміністративного, військового життя арабських народів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16968
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Лаухіна І.С. Семінар.pdf1,69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.