Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/10071
Назва: Пріоритетність компетентнісного підходу в професійній підготовці майбутніх учителів
Автори: Кучеренко, Ірина Анатоліївна
Мамчур, Лідія Іванівна
Ключові слова: професійна підготовка вчителя
педагогічні умови реалізації компетентнісного підходу
мовна особистість учителя української мови
комунікативна компетентність
компетентнісний підхід
Дата публікації: 4-гру-2018
Бібліографічний опис: Пріоритетність компетентнісного підходу в професійній підготовці майбутніх учителів / І.А.Кучеренко, Л.І.Мамчур // Філологічний часопис. – 2018. – 1(11). – С. 163-169.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена розгляду актуальної проблеми в освітній системі України, зокрема реалізації компетентнісного підходу у процесі професійної підготовки майбутнього вчителя української мови. З’ясовано особливості компетентнісного підходу як визначального концептуального вектору реформування та оновлення професійної освіти. Обґрунтовано пріоритетність та значущість в теорії та практиці навчання і виховання особистості компетентнісного підходу, який здатний забезпечити діяльнісну практикоорієнтовану спрямованість навчального процесу у ЗВО. Визначено основні умови, які забезпечують впровадження компетентнісного підходу. Встановлено, що професійна підготовка сучасного вчителя на основі компетентнісного підходу є потребою часу, оскільки робить акцент на діяльнісному змісті освіти, що передбачає навчання студента способам діяльності, здобуття досвіду самостійного розв’язання професійних завдань і життєвих потреб.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/10071
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.