Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/10140
Назва: МОВНІ ЗАСОБИ ЗОБРАЖЕННЯ ІСТОРИЧНИХ ПОДІЙ НА ГУЦУЛЬЩИНІ В ХХ СТОЛІТТІ У РОМАНІ МАРІЇ МАТІОС «СОЛОДКА ДАРУСЯ»
Автори: Ємельянова, Мар'яна Вікторівна
Ключові слова: історичні події
УПА
національно-визвольний рух
лексична одиниця
емоційне забарвлення
роман
Дата публікації: 5-гру-2018
Бібліографічний опис: Ємельянова М.В. Мовні зображення історичних подій на Гуцульщині в ХХ столітті в романі Марії Матіос «Солодка Даруся» // «Східноєвропейський історичний вісник» (Вип. 6) / головний редактор В.Ільницький. – Дрогобич: Посвіт, 2018. – Спеціальний випус 3. –140 – 148 с.
Серія/номер: УДК;81`42
Короткий огляд (реферат): У статті аналізуються мовні засоби зображення історичних подій на Гуцульщині в ХХ столітті у романі Марії Матіос «Солодка Даруся». На основі аналізу тексту роману здійснюється реконструкція територіального розташування та хронологічних рамок подій, описуваних у творі. Аналізуються події, які реально відбувалися на описаній в творі Марії Матіос території, на основі чого порівнюються описані в творі та реальні події. Мовні засоби зображення національно-визвольного руху в романі аналізуються на рівні лексики, в першу чергу звертається увага на емоційно-експресивну функцію аналізованих лексичних одиниць.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua:8181/handle/6789/10140
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
емельянова стаття солодка даруся.pdf428,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.