Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1803
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гнатюк, Наталія Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2013-11-19T10:01:15Z | - |
dc.date.available | 2013-11-19T10:01:15Z | - |
dc.date.issued | 2013 | - |
dc.identifier.citation | Гнатюк Н.О. Оцінка алелопатичних властивостей насіння деяких видів ароматичних рослин / Н.О. Гнатюк // Інтродукція рослин. – 2013. – Т. 42. – № 4. – С. –. | uk |
dc.identifier.issn | 1605-6574 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1803 | - |
dc.description.abstract | Досліджено алелопатичну активність екзометаболітів із насіння монарди двійчастої (Monаrda didyma L.); змієголовнику молдавського (Dracocephalum moldavicum L.); гісопу лікарського (Hyssopus officinalis L.) з родини Lamiaceae Lindl упродовж вегетаційного періоду в ґрунтово-кліматичних умовах північного і центрального Лісостепу України. Як тест-культури слугували однодобові проростки крес-салату (Lepidium sativum L.), пшениці озимої (Triticum aestivum L.), щириці хвостатої (Amarantus caudatus L.), редису посівного (Raphanus sativus L.). У водних та спиртових екстрактах насіння монарди, гісопа та змієголовника відбувається емісія фізіологічно активних сполук певної алелопатичної активності. Запропоновано як тест-культуру використовувати проростки редису для визначення водо- та спирторозчинних колінів. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Друкарня Видавничого дому «Академперіодика» | uk |
dc.subject | алелопатичні властивості | uk |
dc.subject | коліни | uk |
dc.subject | тест-культури | uk |
dc.subject | приріст коренів та колеоптилів | uk |
dc.title | Оцінка алелопатичних властивостей насіння деяких видів ароматичних рослин | uk |
dc.type | Article | uk |
Розташовується у зібраннях: | Природничо-географічний факультет |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Стаття_Гнатюк.pdf | 455,19 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.