Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1803
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГнатюк, Наталія Олександрівна-
dc.date.accessioned2013-11-19T10:01:15Z-
dc.date.available2013-11-19T10:01:15Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationГнатюк Н.О. Оцінка алелопатичних властивостей насіння деяких видів ароматичних рослин / Н.О. Гнатюк // Інтродукція рослин. – 2013. – Т. 42. – № 4. – С. –.uk
dc.identifier.issn1605-6574-
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/1803-
dc.description.abstractДосліджено алелопатичну активність екзометаболітів із насіння монарди двійчастої (Monаrda didyma L.); змієголовнику молдавського (Dracocephalum moldavicum L.); гісопу лікарського (Hyssopus officinalis L.) з родини Lamiaceae Lindl упродовж вегетаційного періоду в ґрунтово-кліматичних умовах північного і центрального Лісостепу України. Як тест-культури слугували однодобові проростки крес-салату (Lepidium sativum L.), пшениці озимої (Triticum aestivum L.), щириці хвостатої (Amarantus caudatus L.), редису посівного (Raphanus sativus L.). У водних та спиртових екстрактах насіння монарди, гісопа та змієголовника відбувається емісія фізіологічно активних сполук певної алелопатичної активності. Запропоновано як тест-культуру використовувати проростки редису для визначення водо- та спирторозчинних колінів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДрукарня Видавничого дому «Академперіодика»uk
dc.subjectалелопатичні властивостіuk
dc.subjectколіниuk
dc.subjectтест-культуриuk
dc.subjectприріст коренів та колеоптилівuk
dc.titleОцінка алелопатичних властивостей насіння деяких видів ароматичних рослинuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття_Гнатюк.pdf455,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.