Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2899
Назва: Семантика епістемологічної модальності в англійській мові
Автори: Постоленко, Ірина Сергіївна
Ключові слова: семантика
епістемологічна модальність
деонтична (коренева) модальність
контекст
модальний символ вираження можливості
модальний символ вираження необхідності
Дата публікації: 2014
Видавництво: Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького
Бібліографічний опис: 1. Постоленко І.С. Семантика епістемологічної модальності в англійській мові /І.С. Постоленко / Мовознавчий вісник: Зб. наук. пр. / МОН України. Черкаський нац. ун-т ім. Б. Хмельницького; Відп. ред. Г.І. Мартинова. – Черкаси, 2014. – Вип. 18. – С. 173 –178.
Серія/номер: УДК 811.111'37;
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються особливості семантики епістемологічної модальності в англійській мові. Значення епістемологічної модальності базується на основі доказовості твердження мовця, а також його ставлення до існуючих фактів. Автор будує своє дослідження на порівнянні значень дієслів з епістемологічною модальністю, які вживаються в реченнях, зокрема характеризуються значення модальних дієслів must, will, would, should, may, а також значення речень, в яких не вживаються модальні дієслова. У статті доведено, завдяки прикладам, що речення, які не мають модальних дієслів, семантично є більш стверджувальними та переконливими, ніж речення з модальними дієсловами. Автор ставить за мету визначити правильну семантику епістемологічної модальності та зазначити важливі фактори, які допомагають розрізнити правильність суджень в епістемологічно модальних реченнях та немодальних реченнях. У статті модальні дієслова, які виражають необхідність та можливість відповідно представлені як модальний символ вираження необхідності та модальний символ вираження можливості, а за семантикою модальні символи допомагають розкрити зв’язки між словами в реченні. Завдяки деонтичній модальності можливо побачити, що зв’язок між словами в реченні, базується на правилах та законах, в той час як епістемологічна модальність передбачає сприйняття інформації, яка підтверджується відомими фактами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/2899
ISBN: 978-966-493-821-8
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
postolenko_stattia.pdf320,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.