Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3372
Назва: Життєві детермінанти становлення педагогічного світогляду П. Житецького (1837–1911)
Автори: Ісаченко, Вікторія Павлівна
Ключові слова: П. Житецький
друга половини ХІХ – початок ХХ ст.
освіта
виховання
Полтавське духовне училище
єпархіальна Полтавська семінарія
Київська духовна академія
формування світоглядних переконань
Дата публікації: 2014
Видавництво: КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»
Бібліографічний опис: Ісаченко В. П. Життєві детермінанти становлення педагогічного світогляду П. Житецького (1837–1911) / В. П. Ісаченко // Педагогічний альманах : зб. наук. пр. / ред. кол. В. В. Кузьменко (голова) [та ін.]. – Херсон : КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», 2014. – Вип. 22. – С. 121–129.
Серія/номер: УДК 37 (09) (477)
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано процес становлення й розвитку особистості П. Житецького на тлі національно-просвітницького руху в Україні у другій половині ХІХ ст. Визначено основні чинники формування світогляду педагога, визначальними серед яких стали: родинне виховання та духовна освіта. Охарактеризовано особливості взаємодії П. Житецького з педагогами та з учнівським колективом, як чинника розвитку особистості ученого. У статті висвітлено освітній шлях П. Житецького, який розпочався у духовних навчальних закладах, та зумовив вплив на подальшу освітню та виховну діяльність педагога. Проаналізовано етапи активної участі П. Житецького у суспільно-політичних заворушеннях. Визначено влив соціального оточення на розвиток та становлення поглядів педагога на культурно-освітню діяльність в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3372
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Becoming.rtf268,47 kBRTFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.