Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3999
Назва: Світовий досвід забезпечення взаємодії влади та бізнесу в економічних системах
Автори: Бержанір, Анатолій Леонідович
Ключові слова: взаємодія влади та бізнесу
соціальна відповідальність
суспільство
державно-приватне партнерство
соціальний розвиток
концепції взаємодії
Дата публікації: 2015
Видавництво: Донецький національний університет
Бібліографічний опис: Бержанір А.Л. Світовий досвід забезпечення взаємодії влади та бізнесу в економічних системах [Текст]: / А.Л. Бержанір // Вісник Донецького національного університету // Донецький національний університет – Вінниця, 2015. – Серія В. Економіка і право. – № 1. – С. 32–35.
Серія/номер: УДК 330.34.014.2;
Короткий огляд (реферат): В статті розглядається важливість співпраці держави і підприємців для розвитку ринкової економіки. Така взаємодія базується на принципах взаємної зацікавленості та вигоди у вирішенні спільних економічних і соціальних завдань. Показано сутність основних концепцій вчених-економістів, в яких визначаються теоретичні основи побудови співпраці. Основним її напрямком є оптимальне поєднання методів державного втручання та захист ринкової економіки від надмірного адміністрування. Охарактеризовано основні типи відносин між владою і бізнесом, які сформувалися еволюційним шляхом в західних країнах у ХХ столітті. Доведено, що визначальними чинниками у їх взаємовідносинах є економічна політика держави, мета і завдання функціонування економічної системи. Вказано, що в Україні створені нормативно-правові засади для подальшої інституціоналізації державно-приватного партнерства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/3999
ISSN: 1817-2261
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vzaemod_vlady_i_biznesu.pdf401,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.