Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5031
Назва: Історія в журналі "Труды Киевской Духовной Академии": тематична спрямованість публікацій
Автори: Кузнець, Тетяна Володимирівна
Ключові слова: Київська духовна академія
академічний журнал
історичне джерело
церковна архітектура
церковна преса
"Труды Киевской Духовной Академии"
духовна освіта
академічний щомісячник
київські старожитності
історія слов'ян
Дата публікації: 25-сер-2016
Видавництво: Гілея
Бібліографічний опис: Кузнець Т.В. Історія в журналі "Труды Киевской Духовной Академии": тематична спрямованість публікацій.// Гілея: науковий вісник. - 2016. - В.110, №7. - С. 13-18.
Серія/номер: УДК;(94+28)(477)(051)
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається журнал Київської духовної академії, який виходив з 1860 до 1917 року, і який є надзвичайно інформативним та цінним історичним джерелом. Дванадцять номерів щорічних комплектів містять величезну кількість публікацій з церковної історії та археології, загальної та російської історії. За формою це кандидатські, магістерські, докторські дисертації вихованців та випускників Академії, роботи студентів на здобуття різних премій, історичні нариси та наукові статті професорів Академії, промови з нагоди урочистих подій, історико-біографічні дослідження, некрологи, критико-бібліографічні огляди, які містять відомості про історичне минуле народу. Тематична спрямованість цих різних за формою публікацій була підпорядкована основній меті та програмі журналу. Показано, що тематика публікацій історичного змісту була дуже різноманітною. Це були дослідження історії слов'ян та інших сусідніх народів, історико-генеалочічні розробки, історико-біографічні нариси тощо. З історичних періодів, найбільше увагу академічної професури привертав давньоруський, і, зокрема, запровадження християнства на Русі, 900-річчя чого урочисто відзначалося в Києві у 1888 році. Період московської-російської державності найбільше висвітлювався у зв'язку з двома ювілейними подіями – 100-річчям Вітчизняної війни 1812 року та 300-річчям царювання династії Романових (у 1913 р.).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5031
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Istoriia_v_zhurnali_«Trudу_Kyevskoi_Dukhovnoi_Akademyy».pdf443,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.