Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5213
Назва: ПОНЯТТЯ ПОЛІТИЧНА ОПОЗИЦІЯ В ДОСЛІДЖЕННІ ВЛАДНИХ ВІДНОСИН: УКРАЇНСЬКИЙ ТА ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД
Автори: Бондар, Світлана Станіславівна
Ключові слова: політична опозиція
система владних відносин
інституціоналізація
парламентська опозиція
правова регламентація
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Поняття політична опозиція в дослідженні владних відносин: український та закордонний досвід / С.С. Бондар // Вісник Дніпропетровського університету. Серія: Політологія, Соціологія, Філософія: Збірник наукових праць. – Дніпропетровськ: Видавництво «Інновація», 2015. – № 2 (23). – С. 44 – 53.
Серія/номер: УДК 321.01;
Короткий огляд (реферат): ПОНЯТТЯ ПОЛІТИЧНА ОПОЗИЦІЯ В ДОСЛІДЖЕННІ ВЛАДНИХ ВІДНОСИН: УКРАЇНСЬКИЙ ТА ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД Стаття присвячена дослідженню поняття політична опозиція в дослідженні владних відносин через призму українського та закордонного досвіду. Досліджено процес виникнення та розвитку концепцій політичної опозиції. Виокремлено та проаналізовано особливості функціонування, чинники ефективної діяльності та процедурні передумови діяльності політичної опозиції в розвинених демократичних країнах. Виявлено чинники, що впливають на характер інституціоналізації політичної опозиції. Сформульовано основні етапи розвитку політичної опозиції в Україні. Визначено критерії опозиційності, відповідні сучасному етапу розвитку політичної системи країни. Визначено перспективи та проблеми розвитку політичної опозиції в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/6789/5213
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
поняття політ. опоз. № 2.pdf220,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.